Linsey (21), pedagogisch medewerker op een babygroep
‘Dankzij de coaching van Impact weet ik nu dat ik het spel en het tempo van de kinderen moet volgen, daar bereik ik veel meer mee.’

Linsey werkt met veel plezier als pedagogisch medewerker op een babygroep. Toch wil ze weten hoe ze nog meer uit zichzelf en daarmee de kinderen kan halen. Daarom besluit ze de hulp in te roepen van een coach van Impact. Dit traject beviel Linsey zo goed dat ze momenteel bezig is met een opleiding pedagogiek aan de HvA.

Praktische tips
‘Bij een coachingsgesprek startten we vaak met een video-opname van een situatie op het kinderdagverblijf waarbij ik bezig was met de kinderen. Door samen met een coach hiernaar te kijken, werd ik me pas echt bewust van mijn handelen. Na afloop reflecteerde ik over wat mij opviel aan mijn eigen handelen en de reactie daarop van de kinderen. Vervolgens vulde mijn coach dat aan met wat haar was opgevallen. Op een ontspannen en positieve manier gaf ze praktisch toepasbare tips die ik meteen de volgende dag op mijn werk kon gebruiken. Altijd legde ze een directe link naar de kinderen en hun ontwikkeling, want daar draait het natuurlijk allemaal om.

Tempo
Voordat ik mijn coachingstraject begon, bedacht ik voorafgaand aan een spelmoment wat ik wilde gaan doen. Ik was daarbij niet echt bezig met waar de kinderen op dat moment in geïnteresseerd waren. Een video-opname levert dan soms hilarische beelden op! Kinderen konden me oprecht verbaasd aankijken als ik ineens met mijn ‘leuke’ idee op de proppen kwam. Door de coaching realiseer ik me dat ik soms te snel was in mijn spel. Nu weet ik dat ik beter de interesse en het tempo van de kinderen kan volgen, daar bereik ik veel meer mee.

Controle loslaten
Tijdens de coachingsgesprekken kwam natuurlijk ook af en toe wat theorie aan bod. Ik vond dat zo interessant dat ik me daar nog meer in ben gaan verdiepen om het vervolgens ook bewust toe te passen in mijn werk. En, dat had ik echt niet verwacht, het brengt enorm veel rust in mijn werk. Ik durf nu de controle los te laten en de kinderen te volgen. Ik stel gerichte vragen over dingen die hen bezig houden. De kinderen reageren superenthousiast hierop en storten zich met nog meer overgave op hun spel. Geweldig vind ik dat!

Leerzaam voor het hele team
Ik bereidde mijn coachingsgesprekken altijd goed voor. Ik vroeg dan ook geregeld advies aan mijn collega’s, hierdoor voerden we samen inhoudelijke gesprekken over ons werk en de kinderen. Dat was niet alleen leuk en leerzaam voor mij, ons hele team leerde hiervan.

Het beste uit mezelf
Dankzij de coaching ben ik op scherp gezet en voelt mijn werk weer fris en uitdagend. Naast de ontwikkeling van de kinderen ben ik nu ook bezig met mijn eigen ontwikkeling. En dankzij de praktische tips van mijn coach zie ik meteen resultaat bij de kinderen. Dat motiveert me alleen maar meer om het beste uit mezelf te halen. Want door het beste uit mezelf te halen, haal ik ook het beste uit de kinderen. Mooier kan niet, toch?’

Benieuwd hoe jij jezelf verder kunt ontwikkelen met Impact?  Bekijk hier ons trainingsaanbod.